Vores initiativer – Sibu

Student in Business (SIBU)

Seneste nyt

fantastisk start af sibu mentor- programmet

fantastisk start af sibu mentor- programmet

EE_sibu_Logo_positiv_Final_rgb

D. 3. marts kickstartede vi, via et virtuelt event, vores mentorprogram som er en del af vores initiativ Student in Business (SIBU).

Her mødte vores 14 mentees, som er studerende fra Aalborg Universitet, Erhvervsakademiet Sydvest, Syddansk Universitet og Fredericia Maskinmesterskole, deres mentor for første gang. Og selvom det kan være svært at skulle mødes virtuelt, når man aldrig har mødt hinanden før, så gik vores mentor/mentee par til sagen med både engagement og åbenhed.

En af vores mentees, Anne Dransfeldt, der studerer Finansøkonom på Erhvervsakademiet Sydvest, havde et par uger efter kickoff allerede haft 2 samtaler med sin mentor Henrik Sørensen, der er trainee hos Deloitte Esbjerg, og hun har her fået svar på flere af de spørgsmål hun går og pusler med:

”Jeg har opdaget at der er mange forskellige jobmuligheder inden for revisorbranchen og at du, blandt andet, også har masser af kundekontakt. Det er fedt at snakke med en som allerede er i den branche man gerne vil arbejde i når man er færdiguddannet, og jeg er blevet mere sikker på det er revisor vejen jeg vil gå. F.eks. var der nogle områder, hvor jeg var usikker på om jeg var god nok, rent fagligt, men der har min mentor hjulpet mig og sagt, at det skal jeg nok lære. Det er også fedt, at min mentor f.eks. kender til karrieredagene - det skal vi snakke om til næste samtale og så skal jeg have sparring ift. mit praktikforløb”.

Anne Dransfeldt, finansøkonomstuderende, Erhvervsakademiet Sydvest

seneste nyt - vores initiativer

Student in business (SIBU) - Partnerskabsaftale

Vi vil være danmarksmestre i erhvervssamarbejde: En tættere involvering af unge under uddannelse og områdets virksomheder er vigtig for de unges overgang til voksenlivet og deres karrieremuligheder.

Mandag d. 16. november 2020, lancerede vi derfor konceptet: Student in Business på Sibu.dk

Her bygger vi videre på det tætte erhvervssamarbejde der er i Sydvestjylland, og gør derved området til danmarksmestre i erhvervssamarbejde. Vi markedsfører, faciliterer og henviser til de tiltag der allerede eksisterer samt udvikler nye tiltag, der skal øge de unges kendskab til erhvervslivet. I første omgang omfatter det Mentorprogram, Studiejob og Virksomhedsbesøg (når det igen bliver muligt).

Derudover vil vi skabe nye fora hvor opgaver, problemstillinger og innovationsbehov i virksomhederne kan præsenteres og blive løst af unge under videregående uddannelse. Ambitionen er at øge antallet af kontaktpunkter mellem virksomheder/organisationer i Sydvestjylland og de unge. Og dermed skabe et tættere bånd mellem de unge og deres potentielle fremtidige arbejdsgivere, samt øge samarbejdet mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet.

Kontakt Peter Hegelund eller Anne Sofie Skou Jessen, hvis din virksomhed er interesseret i at høre mere om, hvordan I kan bidrage til Partnerskabsaftalerne.