Vores initiativer – Kuuf

Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond (KUUF)

seneste nyt

walk & talk interview med kuuf

walk & talk interview med kuuf

EE_Kuuf_Logo_positiv_Final_rgb

I vores initiativ, Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond, bliver der virkeligt tænkt ud af boksen for at nå ud til de unge i Esbjerg kommune i en tid med corona restriktioner og derved stærkt begrænset mulighed for fysiske aktiviteter.

Kreativiteten har sat gang i flere forskellige online arrangementer der skal være med til at gøre en forskel for unge i Esbjerg.

Det samme skal Flags – det spritnye, flotte og ambitiøse forløb for kulturelle iværksættere – som Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond er en del af. Flags er et fantastisk tilbud til kreative ildsjæle, der gerne vil blive bedre til at skabe netværk og økonomi til det, de brænder for.

I denne video har vi taget en ”Walk & Talk” med KUUF’s formand Tobias Olsen, hvor han fortæller mere om deres online arrangementer.

seneste nyt - vores initiativer

Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond (KUUF)

ESBJERG SKAL VÆRE FØRENDE I AT INVOLVERE OG GIVE INDFLYDELSE TIL DE UNGE.

Vi er derfor medstifter af Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond, hvor flertallet i bestyrelsen er unge mennesker, som årligt har over en million kroner til rådighed til at støtte kulturelle aktiviteter, som unge brænder for at gennemføre aktiviteter der skal skabe gode oplevelser, fællesskaber, synlighed i bybilledet og styrke byen som studie- og uddannelsesby.

Initiativet til KUUF kommer fra fremtrædende erhvervsfolk og sekretariatschef i Education Esbjerg, Erling Petersson, og det bakkes økonomisk op af 10 fonde og Esbjerg Kommune.
KUUF kan støtte initiativer, der i bred forstand udtrykker hvad unge er engageret i og gerne vil. Det kan være musik, teater, dans, design, journalistik, litteratur, visuelle medier, natur og sociale events. Det kan både være egne projekter og projekter i samarbejde med andre aktører. KUUF har således etableret et samarbejde med Platformen i Østbyen og Ungdomsbureauet om en fælles indsats for at gøre Esbjerg til en mere levende og spændende by at være ung i.

KUUF er et enestående initiativ på landsplan, både i kraft af det store beløb, fonden kan støtte unge initiativer med og bestyrelsens særlige sammensætning, hvor de unge har et flertal samt råder over posten som formand og næstformand.

Læs mere om Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond her.