“MENTORPROGRAMMET HAR STYRKET VORES FORBINDELSE TIL UDANNELSESVERDENEN”

“MENTORPROGRAMMET HAR STYRKET VORES FORBINDELSE TIL UDANNELSESVERDENEN”

Bettina Søgaard og Dorte Andersen har fra november 2021 til juni 2022 været mentorer for studerende fra Esbjergs videregående uddannelser.
Her har de fået et unikt indblik i de udfordringer, de studerende står overfor i dag, og de har fået en direkte forbindelse til studerende på de videregående uddannelser. Noget som særligt Dorte ser store fordele ved:

“Vi har allerede en god forbindelse til de forskellige uddannelser rundt omkring, og mentorprogrammet er én af måderne, hvorpå vi kan gøre den endnu bedre.”

Mentorprogrammet har også Bettina brugt til at præsentere sin mentee for nogle af de muligheder, der er indenfor KVIST INDUSTRIES’ branche:

“Gennem mentorprogrammet har min mentee og jeg snakket rigtig meget om, hvilke stillinger/arbejdsopgaver hun har interesse indenfor. Og her har det været vigtigt for mig at vise, hvordan hendes uddannelse også er relevant i møbelbranchen.”

Generelt har jeg været meget positiv over forløbet – jeg var lidt betænksom ved det inden, da jeg frygtede, det ville mere tidskrævende, end hvad det har vist sig at være. Jeg har fået mindst lige så meget, som jeg har givet.

Bettina Søgaard

Og udover at benytte mentorprogrammets muligheder til at give de studerende et indblik i møbelbranchen, så har de to mentorer også oplevet en udvikling hos dem selv – både personligt og professionelt:

“Fagligt har mentorprogrammet givet mig en unik mulighed for at dele ud af mine erfaringer ift. omstillingen fra studerende til medarbejder. En omstilling, som jeg oplever kan gøre de studerende usikre, og derfor har det været givende at kunne give tips, tricks og deraf også tryghed videre til min mentee.
I forløbet har det været flere fælles workshops, og de har personligt givet mig noget med hjem også. Der har været gode muligheder for at netværke med de andre mentorer, at udveksle oplevelser med de andre og lære af dem,” fortæller Dorte, og Bettina tilføjer:

“Generelt har jeg været meget positiv over forløbet – jeg var lidt betænksom ved det inden, da jeg frygtede, det ville mere tidskrævende, end hvad det har vist sig at være. Jeg har fået mindst lige så meget, som jeg har givet.
Personligt og fagligt kan jeg mærke, at jeg som mentor har fået trænet mine kompetencer inden for 1:1 samtaler, at jeg er blevet stærkere i at lytte og er blevet stærkere i at aflæse, hvad den anden har brug for lige nu og her.”

Bettina Søgaard og Dorte Andersen – FOTO: Education Esbjerg

FAKTA OM MENTORPROGRAMMET

  • Mentorprogrammet er udviklet af os i Education Esbjerg og er en del af initiativet ”Student in Business” (SIBU).
  • Formålet er at bringe de studerende tættere på erhvervslivet ved at lette overgangen mellem studielivet og arbejdslivet. Det sker gennem 1:1 samtaler med mentorer fra Esbjergs erhvervsliv.
  • Programmet løber hvert år fra november til juni.
  • Der afholdes 7 mentor-mentee samtaler og derudover samles alle deltagere til 3 fælles arrangementer: Kick-off, midtvejsworkshop afslutningsevent.
  • Det er både danske og internationale studerende, der kan deltage.
  • De studerende kommer i år fra SDU, AAU, EASV og UC SYD.
  • Mentorerne på Dorte og Bettinas hold kommer fra: GLS Denmark, Alpha Aqua A/S, Qubiqa, Ramboll, Semco Maritime, Jansson El A/S, FOGA, Esbjerg Kommune, KVIST, Telesikring A/S, Quantity Digital, Sydvestjysk Sygehus, DSM, SEACABIN OFFSHORE A/S, Sydvestjyske Museer, Multijuice Consultancy, EVR A/S, XPconsult, Landal GreenParks, Ørsted, LEO Pharma, NiceHair.dk og ADP – Associated Danish Ports A/S.

Du kan også blive mentor – vi søger netop nu nye erhvervsfolk til næste forløb, der starter til november 2022.

Læs mere her

 

Artikler

Natalias mentorerfaringer bidrager til hendes arbejdsplads

I Student In Business (SIBU), et initiativ af Education Esbjerg, er det første mentorforløb i fuld gang.
I denne artikel kan du læse om Natalia Chrapkova, som er mentor fra DSM Esbjerg.
Her vil du læse om, hvad det giver Natalia at være mentor, hvor og hvornår hun bruger eller tænker at bruge sine mentorerfaringerne, og så vil du også kunne læse, hvad Natalias leder, Jacob Kirkegaard Rasmussen, har oplevet, det har givet Natalia at deltage som mentor, og hvordan hun har udviklet sig med mentorrollen.

Læs også
Artikler

De første seks graduates indtager Esbjerg!

Fredag d. 2. juli arrangerede Education Esbjerg kickoff af Co-Business Graduate programmet med hammerslag, teambuilding, alternativ byvandring mm. Formålet var at de seks kandidater skulle lære hinanden og byen at kende inden de skal starte i hver deres virksomhed.

Læs også
Artikler

MENNESKER MØDES OG ET UDVIKLENDE SAMARBEJDE OPSTÅR – KICK OFF PÅ EDUCATION ESBJERGS ANDET MENTORFORLØB

I samarbejde med Study in Esbjerg havde Education Esbjerg inviteret gymnasielever, der er i studiepraktik på byens videregående uddannelser til et fælles socialt arrangement på Esbjerg Street Food for at gøre dem klogere på studielivet i området. Langt størsteparten af deltagerne kom fra andre kommuner end Esbjerg og næsten 75 pct. af de unge kunne efter eventet se sig selv som studerende i byen.

Læs også
Artikler

NYT ARRANGEMENT FOR GYMNASIEELEVER LOKKER UNGE FRA HELE LANDET TIL ESBJERG

I samarbejde med Study in Esbjerg havde Education Esbjerg inviteret gymnasielever, der er i studiepraktik på byens videregående uddannelser til et fælles socialt arrangement på Esbjerg Street Food for at gøre dem klogere på studielivet i området. Langt størsteparten af deltagerne kom fra andre kommuner end Esbjerg og næsten 75 pct. af de unge kunne efter eventet se sig selv som studerende i byen.

Læs også
Artikler

AFGANGSELEVER OPLEVER ESBJERGS STUDIELIV GENNEM NYT INITIATIV

Education Esbjerg har sat et nyt initiativ i søen: “Oplev Esbjergs Studieliv”. Initiativet er i første omgang et pilotprojekt, der skal vise Esbjergs studieliv og uddannelsesmuligheder frem for afgangselever i Ribe, Varde og Esbjerg. Det består af flere events som uddannelsesspeed-date, Esbjergs Største Fredagsbar og Kongekampen.

Læs også