STATSMINISTEREN I ESBJERG – JURAUDDANNELSEN ER GODKENDT

STATSMINISTEREN I ESBJERG – JURAUDDANNELSEN ER GODKENDT

Statsminister Mette Frederiksen kom i dag til SDU i Esbjerg med rigtig gode nyheder – Jurastudiet kommer til Esbjerg D. 1. september 2023.

Esbjerg Kommunes Borgmester Jesper Frost Rasmussen, glæder sig over, at SDU’s ansøgning om at udbyde jurauddannelsen i Esbjerg nu endelig er godkendt. Uddannelsen er af afgørende betydning for det lokale erhvervsliv, store advokatvirksomheder, de mange offentlige styrelser og kommuner i både Esbjerg og resten af Sydvestjylland.

Jeg er superglad for, at det nu er lykkes at få jurauddannelsen til Esbjerg.  Det har taget mange år, og uden en meget ihærdig og vedholdende indsat fra byrådet og de lokale folketingsmedlemmer samt en meget stærk opbakning fra SDU, kommunens virksomheder og Education Esbjerg var det aldrig blevet til virkelighed”, udtaler Jesper Frost Rasmussen.

Også Lone Saaby, ny direktør i Education Esbjerg, er begejstret for den brede lokale opbakning og særligt samarbejdet med SDU. Hun glæder sig nu til, i fællesskab med SDU, at arbejde på, at den nye jurauddannelse i Esbjerg bliver attraktiv at søge til for kommende studerende fra hele landet.

Nu går vi ind i næste fase, hvor vi skal give jurauddannelsen et løft og forankre den lokalt – så den er tilpasset virksomhedernes behov, både private og offentlige. Der er allerede nedsat en gruppe af dedikerede lokale virksomheder og repræsentanter fra offentlige arbejdsgivere, der arbejder tæt sammen med universitetet for at sikre, at de nye studerende får en unik uddannelse af høj faglig kvalitet. De nye studerende får tæt kontakt og mentorer fra lokale virksomheder allerede fra starten af uddannelsen. I løbet af uddannelsen intensiveres parløbet, så de studerendes personlige og faglige udvikling bliver helt unik. Det er det helt særlige Esbjerg uddannelseskoncept, der vil blive tilført uddannelsen, siger Lone Saaby.

 

FOTO: Esbjerg Kommune. På billedet: Peter Hegelund, Erhvervskonsulent Business Esbjerg, Lone Saaby Direktør Education Esbjerg, Jens Ringsmose Rektor SDU, Ole Skøtt Dekan SDU og Torben Damgaard Campuschef SDU Esbjerg. 

Det er ikke kun jurauddannelsen, der kommer til Esbjerg – også diplomuddannelsen i SKAT kommer til byen og kan byde studerende velkommen på UC SYD. Det er endnu et vigtigt skridt for Esbjerg da Skattestyrelsen i 2021 udsendte en meddelelse om, at de over de kommende 3 år skal ansætte 3.000 nye medarbejdere på landsplan. Etablering af nye skattecentre – herunder et i Esbjerg – og naturlig afgang er årsagen.

Det er vigtigt, at diplomuddannelsen i skat nu er godkendt til udbud i Esbjerg for at sikre, at Skattestyrelsens afdelinger i Ribe og Esbjerg har adgang til kvalificeret arbejdskraft. De nye skattemedarbejdere skal hurtigt opkvalificeres til specialister indenfor netop de skatteområder, de arbejder med her. Kvalificerede medarbejdere til Skat er vigtigt for alle os, der som borgere og virksomheder er i kontakt med Skat”, siger Lone Saaby.

Det er desuden vigtigt, at der allerede nu er en tæt dialog med de lokale uddannelsesinstitutioner om at åbne endnu flere uddannelser i Esbjerg.

 

 

Yderligere kommentarer kan hentes ved:

Lone Saaby, Direktør – Education Esbjerg: mobil: 41 26 17 48
Jesper Frost Rasmussen, Borgmester – Esbjerg Kommune: mobil: 27 24 18 00 

faktaboks

Alle nye uddannelser og nye uddannelsesudbud skal prækvalificeres. Først derefter kan uddannelsesinstitutionerne udbyde dem.

Prækvalifikationen skal sikre, at den nye uddannelse/det nye udbud er relevant for arbejdsmarkedet og dækker et behov i det samlede uddannelsesudbud. Til at rådgive ministeren på området er der nedsat et rådgivende udvalg: “Det rådgivende udvalg for vurdering af udbud af videregående uddannelser” (forkortet: RUVU).

Pressemeddelelser

Jagten går ind på ambitiøse nyuddannede

Education Esbjerg har taget initiativ til et nyskabende graduate program, som skal bidrage til at tiltrække højtuddannede til området. Programmet består af et tværgående samarbejde mellem en række af Esbjergs virksomheder, som sammen søger kandidater til opstart i september 2021.

Læs også
Pressemeddelelser

ESBJERG RYKKER IND SOM TOP 5 STUDIEBY

I 2020 var Esbjerg nr 16 i undersøgelsen af årets studiebyer, i 2021 rykkede Esbjerg 9 pladser frem og blev nr 7, og nu her i 2022 er Esbjerg rykket op på en femteplads som årets studieby.

Læs også
Pressemeddelelser

Education Esbjerg bliver en selvstændig forening med mulighed for medlemskab

Siden starten i januar 2020 har Education Esbjerg været en del af Business Esbjerg, men fra 1. oktober 2022 bliver Education Esbjerg etableret som en selvstændig forening i egne lokaler og med mulighed for medlemskab blandt byens virksomheder, uddannelsesinstitutioner, omkringliggende kommuner og andre interesserede. Foreningen, der afholder 1. ordinære generalforsamling i marts 2023, udvider bestyrelsen med tre medlemmer: Rikke Vestergaard, Kommunaldirektør i Esbjerg Kommune, Steen Brødbæk, Direktør i Semco Maritime og Henrik Larsen, Rektor på Erhvervsakademi SydVest.

Læs også