Som mentor er jeg blevet bekræftet i mit karrierevalg

Som mentor er jeg blevet bekræftet i mit karrierevalg

I Student In Business (SIBU), et initiativ af Education Esbjerg, er det første mentorforløb i fuld gang – og det er med stor succes. Her halvvejs inde i forløbet melder flere af programmets mentees tilbage, at deres pågældende mentor allerede har guidet og hjulpet dem med flere af de udfordringer, de oplever i overgangen fra studieliv til arbejdsliv. Men det er ikke kun de deltagende mentees, der udvikler sig under programmet. Mentorerne oplever også, at det at være mentor er givende for dem - både personligt og fagligt.

Henrik Rathschau Sørensen er ansat ved Deloitte i Esbjerg som Trainee/Changemaker og mentor i SIBU’s Mentorprogram for Anne Toft Dransfelt, der er revision studerende på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg.

– Rollen som mentor har givet mig nogle nye perspektiver. Derudover synes jeg også, at jeg har fået forstærket og forbedret mine generelle færdigheder som at være lyttende og reflekterende. Det har jeg i hvert fald bemærket i forbindelse med mine mentor-mentee møder, men også i andre sammenhænge, fortæller Henrik.

At mentorprogrammet og rollen som mentor ville være udbytterig for mentorerne selv, var noget af det, som Henrik håbede på, da han gik ind til at være mentor. Det kan han nu også bekræfte, at det er, da han samtidig med at have hjulpet sin mentee også har fået ny viden og fået boostet sine eksisterende kompetencer helt overordnet.

Personligt har jeg fået en del ud af at være mentor. Det har givet mig indsigt i områder, hvor jeg selv kan og måske bør udvikle mig, og så synes jeg, at min mentee og jeg har haft gode samtaler, som har gjort, at jeg er blevet bekræftet i mit karrierevalg.
Særligt midtvejsworkshoppen, hvor vi blandt andet hørte lidt om ”Joharis Vindue”, og hvordan man bedre kan skabe stærke relationer har været givende, synes jeg. Det er noget, jeg efterfølgende har tænkt på i flere situationer
, uddyber Henrik.

Anne Toft Dransfelt – Foto: Education Esbjerg

Henrik har hjulpet mig videre med, hvad jeg gerne vil, når jeg er færdig på min uddannelse. Ikke sådan at jeg er fuldt ud afklaret med, hvad mit fremtidige job skal være, men mere på det punkt at mine bekymringer, omkring hvilken type arbejde jeg skal vælge, er blevet mindre. Det hjælper mig virkelig at høre fra en, som kan huske, hvordan det er at være studerende på vej ud i erhvervslivet.

- Anne Toft Dransfelt, revision studerende på Erhvervsakademi SydVest i Esbjerg.

MAN SKAL VÆRE INTERESSERET OG FREMSTÅ SÅDAN

Træning af konkurrencesvømmere er det tætteste Henrik kommer på at have mentorerfaring fra tidligere.
Det har dog ikke været en hindring i forhold til at kunne give meget brugbart videre til hans mentee.

– Min mentee, Anne, er blevet mere afklaret i forhold til, hvad hun gerne vil efter sin uddannelse. Jeg har også en klar fornemmelse af at springet fra studerende til erhvervslivet er blevet mindre, og at ordningen har gjort det nemmere at tage de første skridt i forhold til at komme i gang med at søge praktik og job. Jeg har også oplevet, at hun er blevet mere bevidst om, hvad der forventes, og hvad hun kan forvente i forbindelse med at tage de første skridt, fortæller Henrik.

Heldigvis er det ikke alt sammen blot fornemmelser og oplevelser, da Anne kan fortælle, at hun deler Henriks opfattelse.

– Henrik har hjulpet mig videre med, hvad jeg gerne vil, når jeg er færdig på min uddannelse. Ikke sådan at jeg er fuldt ud afklaret med, hvad mit fremtidige job skal være, men mere på det punkt at mine bekymringer, omkring hvilken type arbejde jeg skal vælge, er blevet mindre.
Det hjælper mig virkelig at høre fra en, som kan huske, hvordan det er at være studerende på vej ud i erhvervslivet. Det er samtidig rart at tale med en, som er uddannet på det samme område, som jeg selv er ved at uddanne mig indenfor. Det har nemlig gjort det muligt, at han har kunnet gøre mig klogere på mig selv, hvad der er vigtigt for mig jobmæssigt og hvad jeg måske gerne vil arbejde med, siger Anne.

Mentorprogrammet har bidraget meget til Anne, og allerede tidligt kunne hun mærke, at det var givende at medvirke.
For Henrik har det været særligt vigtigt at klæde Anne på i forhold til den periode, hvor man skal ud og være jobsøgende.

– De hovedbudskaber, som jeg har givet min mentee, er at man skal gøre noget aktivt for at komme i gang med arbejdslivet. At man skal være interesseret og fremstår sådan. At karakterer ikke er alt afgørende, og at virksomheder ofte lægger mere vægt på, at man passer ind i teamet, forklarer han.

Jeg synes, at det er vigtigt, at Esbjerg bliver gjort mere attraktiv som studieby, så derfor ville jeg gerne bidrage til projektet, og samtidig tænkte jeg, at det kunne være interessant at møde andre mentorer fra Esbjergs erhvervsliv.

- Henrik Rathschau Sørensen

Henrik Rathschau Sørensen – Foto: REDSTAR

Jeg vil helt klart anbefale at blive mentor

Da Henrik meldte sig som mentor, så han det som en mulig for at bidrage til Esbjergs udvikling og som en mulighed for at udvide sit netværk.

– En af mine kollegaer fra Deloitte kom og spurgte, om det kunne være noget for mig at være mentor, og jeg tænkte, at det kunne være spændende. Jeg synes, at det er vigtigt, at Esbjerg bliver gjort mere attraktiv som studieby, så derfor ville jeg gerne bidrage til projektet og samtidig tænkte jeg, at det kunne være interessant at møde andre mentorer fra Esbjergs erhvervsliv, fortæller Henrik.

Da der lige nu bliver søgt efter nye mentorer til SIBU’s mentorprogram, deler Henrik også et par ord, som kan være brugbare af de, der overvejer at blive mentorer.

– Jeg synes, SIBU Mentorprogrammet er en rigtigt god ide, og jeg vil helt klart anbefale at være mentor.
Det har givet mig meget personligt allerede. Det er fedt at kunne hjælpe andre i gang med starten på deres arbejdsliv, at kunne bidrage til at lette overgangen mellem studie- og arbejdsliv og at få lov til at hjælpe med et af de største skridt i livet
, fortæller Henrik.

Og afsluttende tilføjer Henrik til SIBU’s glæde:

– Jeg kunne godt tænke mig at være mentor i næste omgang af programmet.

 Foto: REDSTAR

FAKTABOKS OM STUDENT IN BUSINESS / MENTORPROGRAMMET:
Education Esbjerg står bag initiativet Student In Business (SIBU), som skal bringe de studerende i Sydvestjylland tættere på erhvervslivet og derved gøre området til Danmarksmestre i erhvervssamarbejde.

Mentorprogrammet i Student In Business (SIBU) matcher mentorer med 2-8 års erhvervserfaring med studerende på de videregående uddannelser i Esbjerg. Et match der helt konkret skal lette den studerendes overgang fra studieliv til arbejdsliv gennem 1:1 samtaler over en periode på ca. 8 mdr.

Programmet henvender sig til både danske og internationale studerende, som har mellem 6-24 måneder tilbage af deres uddannelse.

Læs mere på SIBU.dk

 

Artiklen er skrevet af: 

Sofus Tao Pedersen

Sofus Tao Pedersen

Education Esbjerg

Artikler

Netværk på tværs: “Vi skal gøre verden større og løfte hinanden”

Education Esbjergs “Student in Business Mentorprogram” kunne torsdag d. 10. juni endelig samle alle mentor-mentee par til Midtvejsworkshop.
Det var første gang, at flere af parrene mødte hinanden fysisk, og eftermiddagen bestod blandt andet af oplæg fra HjermindLINK v. Christian Hjermind og fra Anett Egsgaard, Adm. Direktør v. Telesikring.

Læs også
Artikler

Mød de nye graduates hold 2022

D. 1. september 2022 er første arbejdsdag for vores nye graduates, de er spændte og vi er spændte. Mød dem herunder – og så glæder vi os til, at I skal følge med i deres rejse de næste to år. 

Læs også
Artikler

NYT ARRANGEMENT FOR GYMNASIEELEVER LOKKER UNGE FRA HELE LANDET TIL ESBJERG

I samarbejde med Study in Esbjerg havde Education Esbjerg inviteret gymnasielever, der er i studiepraktik på byens videregående uddannelser til et fælles socialt arrangement på Esbjerg Street Food for at gøre dem klogere på studielivet i området. Langt størsteparten af deltagerne kom fra andre kommuner end Esbjerg og næsten 75 pct. af de unge kunne efter eventet se sig selv som studerende i byen.

Læs også
Artikler

AFGANGSELEVER OPLEVER ESBJERGS STUDIELIV GENNEM NYT INITIATIV

Education Esbjerg har sat et nyt initiativ i søen: “Oplev Esbjergs Studieliv”. Initiativet er i første omgang et pilotprojekt, der skal vise Esbjergs studieliv og uddannelsesmuligheder frem for afgangselever i Ribe, Varde og Esbjerg. Det består af flere events som uddannelsesspeed-date, Esbjergs Største Fredagsbar og Kongekampen.

Læs også