Som forventet falder optag på uddannelserne i Esbjerg

Som forventet falder optag på uddannelserne i Esbjerg

28. juli ved midnat fik de unge besked på, om de var optaget på en videregående uddannelse. Som forventet er færre blevet optaget i år - både i Esbjerg og i resten af landet. Efter corona-restriktionerne er væk vil unge gerne ud at rejse, på højskole og opleve friheden. Det er meget forståeligt og forventeligt.

Mange unge vælger også uden om velfærdsuddannelser som sygeplejerske, lærer og pædagog. Det kan ses på optaget.

"Det er en stor udfordring for hele Danmark og også for Esbjerg og resten af Syddanmark, at søgningen falder til vigtige uddannelser som sygeplejerske, lærer og pædagog. Det er godt, at Uddannelses- og forskningsministeren allerede nu har meldt ud, at her skal der gøres en indsats for at vende udviklingen", siger Lone Saaby, direktør i Education Esbjerg.

Lone Saaby, Direktør Education Esbjerg

Faldet i optaget på uddannelserne skyldes også, at politikerne lukker engelsksprogede uddannelser på erhvervsakademier og professionshøjskoler. Det mærkes i Esbjerg. Det er ærgerligt, for det går blandt andet ud over it-uddannelserne, der er vigtige for erhvervslivet. EASV kunne total have optaget 15 pct. flere i Esbjerg, hvis der ikke havde været dimensionering på danske og engelsksprogede it-uddannelser.

Men der er også gode nyheder i år om optag på uddannelser i Esbjerg.

"Vi kan se, at optaget på blandt andet Chemical Engineering and Biotechnology har holdt det høje niveau i Esbjerg, fordi der er kommet væsentlig flere 1. prioritetsansøgninger i år. Det er glædeligt for, det er en af de uddannelser, der er vigtige, hvis ambitionerne fra Esbjerg deklarationen skal indfries", siger Lone Saaby, direktør i Education Esbjerg.

"Esbjerg har også nye uddannelser i år bl.a. finansbachelor og energiteknolog. Ny e-læringsuddannelser fra i år og sidste år tiltrækker også flere studerende til Esbjerg", fortsætter Lone Saaby.

Årets optag viser endnu engang, at vi skal have fokus på at få flere uddannelser og studerende til Esbjerg. I løbet at det næste år, er der gode nyheder i vente. Der kommer nye udflyttede uddannelser, som jurauddannelse til Esbjerg, og Education Esbjerg vil sammen med andre lancerer en lang række nyheder på uddannelsesområdet.

Til de unge, der har fortrudt, at de ikke søgte ind, eller ikke er kommet ind på den søgte uddannelse, er der en klar opfordring fra Lone Saaby, om at søge ind på ledige studiepladser i Esbjerg hurtigst muligt. For på nogle uddannelser fylder de ledige pladserne op efter først-til-mølleprincippet

"Der er ledige studiepladser på nogle uddannelser i Esbjerg, og Esbjerg er en fantastik studieby. Esbjerg er en mellemstor studieby, der kommer til at vokse. Det betyder, at der både er mange uddannelser at vælge mellem, men også tættere forhold mellem de studerende og underviserne på grund af mindre hold. Erhvervslivet og kommunen er meget aktiv i forhold til at støtte op om, at du som studerende får et godt studieliv. Der er studieboliggaranti, du kan få en mentor fra erhvervslivet, erhvervslivet tilbyder mange studiejob og der er masser af sociale arrangementer for studerende", siger Lone Saaby, direktør i Education Esbjerg.

Lone Saaby, Direktør Education Esbjerg

Hvis du er interesseret i en af de ledige studiepladser, så se mere HER.

For yderligere kommentarer kan nedenstående kontaktes.

Lone Saaby, direktør i Education Esbjerg:
lsa@educationesbjerg.com / Mobil: 4126 1748

Pressemeddelelser

Jagten går ind på ambitiøse nyuddannede

Education Esbjerg har taget initiativ til et nyskabende graduate program, som skal bidrage til at tiltrække højtuddannede til området. Programmet består af et tværgående samarbejde mellem en række af Esbjergs virksomheder, som sammen søger kandidater til opstart i september 2021.

Læs også
Pressemeddelelser

Jubel i Esbjerg over nye uddannelser

Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund (M) har godkendt tre nye uddannelser, som skal ligge i Esbjerg med det formål at sikre fremdrift for bl.a. den grønne omstilling og SKATs fremtid. De godkendte uddannelser er diplomingeniøruddannelsen i bæredygtig energiteknik, der udbydes gennem Aalborg Universitet, kandidatuddannelsen i idræt og sundhed, der udbydes gennem Syddansk Universitet, samt professionsbacheloren i skat, der udbydes på UC SYD.

Læs også
Pressemeddelelser

ESBJERG RYKKER IND SOM TOP 5 STUDIEBY

I 2020 var Esbjerg nr 16 i undersøgelsen af årets studiebyer, i 2021 rykkede Esbjerg 9 pladser frem og blev nr 7, og nu her i 2022 er Esbjerg rykket op på en femteplads som årets studieby.

Læs også
Pressemeddelelser

Education Esbjerg bliver en selvstændig forening med mulighed for medlemskab

Siden starten i januar 2020 har Education Esbjerg været en del af Business Esbjerg, men fra 1. oktober 2022 bliver Education Esbjerg etableret som en selvstændig forening i egne lokaler og med mulighed for medlemskab blandt byens virksomheder, uddannelsesinstitutioner, omkringliggende kommuner og andre interesserede. Foreningen, der afholder 1. ordinære generalforsamling i marts 2023, udvider bestyrelsen med tre medlemmer: Rikke Vestergaard, Kommunaldirektør i Esbjerg Kommune, Steen Brødbæk, Direktør i Semco Maritime og Henrik Larsen, Rektor på Erhvervsakademi SydVest.

Læs også
Pressemeddelelser

Færre ansøgere, men udviklingen vender næste år

Antallet af ansøgere til de videregående uddannelser i Esbjerg viser et fald i forhold til sidste år. Faldet var ventet og sker også i resten af Danmark, men er meget ærgerligt, for vi har behov for, at flere unge tager en uddannelse i Esbjerg, lyder der fra Lone Saaby, nyudnævnt direktør for Education Esbjerg. 

Læs også