Netværk på tværs: “Vi skal gøre verden større og løfte hinanden”

Netværk på tværs: “Vi skal gøre verden større og løfte hinanden”

Education Esbjergs "Student in Business Mentorprogram" kunne torsdag d. 10. juni endelig samle alle mentor-mentee par til Midtvejsworkshop. Det var første gang, at flere af parrene mødte hinanden fysisk, og eftermiddagen bestod blandt andet af oplæg fra HjermindLINK v. Christian Hjermind og fra Anett Egsgaard, Adm. Direktør v. Telesikring.

Solen og en skyfri himmel byder mentorprogrammets mentees og mentorer velkommen til Esbjerg Park. Indenfor, hældes kaffen op og kagen nippes der roligt til. Klokken er omkring 15, og ved de otte klargjorte borde sidder deltagerne spændte på at modtage eftermiddagens indhold.
Hvad midtvejsworkshoppen indeholder ved hverken mentorer eller mentees endnu, men mentoren Anna Fabrin Røjkjær fra Esbjerg Kommune har alligevel nogle forhåbninger om, hvad hun kommer til at tage med sig hjem. 

“Jeg håber, at især oplægget fra Christian Hjermind giver nogle værktøjer, vi kan bruge.
Jeg har ikke rigtig noget erfaring fra tidligere med at være mentor, så jeg har taget den lidt på gefühlen her de sidste par samtaler, vi har haft. Så jeg ved ikke, om jeg har nogle konkrete forventninger, men jeg har nogle forhåbninger om, at han kommer med noget godt, som vi kan bruge”, udtaler hun.

Mentor Anna Fabrin Røjkjær og mentee Jeanne Nørgaard. Foto: REDSTAR 

"Jeg er positivt overrasket. Jeg synes, arrangementet er blevet afholdt på en god måde. Det er svært at komme med noget viden, som er relevant for os allesammen, fordi vi er forskellige steder henne, men alligevel virker det til, at alle har fået noget, som de kan tage med sig. Og så har vi også lært hinanden at kende på tværs, hvilket har været rigtig spændende"

Mentee Jeanne Nørgaard, SDU

Hos menteen Chen Jingchang fra EASV er det særligt mødet med de andre mentees, han ser frem til:.

- Min mentor har hjulpet mig med ansøgningsprocesser i forhold til studiejobs, og jeg har så fået et studiejob nu. Så hvordan vi skal fortsætte vores forhold bagefter, det er noget af det, jeg har lyst til at høre om hos de andre par - hvordan de andre par arbejder sammen, fortæller han.

Chang, bachelor in international sales and marketing,  Erhvervsakademi SydVest. Foto: REDSTAR 

 

kommunikation mellem mennesker

Christian Hjermind er arrangementets første oplægsholder. Han kommer med ambitionen om, at deltagerne skal føle, at de har fået nogle nye og konkrete værktøjer med fra workshoppen.

“Jeg håber og forventer, at jeg kan give dem noget konkret, og noget de kan gå ud og anvende.
Jeg vil gerne inspirere og komme med store tanker, men i dag skal det ned i fødderne og ud i hænderne” ,
siger Christian Hjermind inden han holder sit oplæg.

Gennem sit oplæg sætter Hjermind særligt fokus på, hvordan budskaber kan forstås og opfattes på forskellige måder. Samtidig italesætter Hjermind, hvordan man kan lære at få mere ud af sin kommunikation ved hjælp af en bestemt struktur og forståelsesramme. Denne struktur og ramme skal parrene da også prøve kræfter med og efter 20 minutter med lyttende tavshed er rummet nu summende af spirende samtaler.

Også Anett Egsgaard kommer ind på kommunikationen mellem mennesker i hendes oplæg. Her bliver det italesat, hvordan hun som administrerende direktør ser på ansættelsesprocessen og på det at samle et team af mennesker, som motiverer hinanden til at blive bedre.
Her ser Anett Egsgaard også mentor-mentee forholdet som en relation, hvor de to parter kan være med til at løfte hinanden, og hvor specielt mentoren har en særlig rolle.

“Jeg synes, det er vigtigt, at vi deler ud af erfaringer, netværk og i det hele taget går til verden med et ønske om at gøre den større og løfte hinanden. Som mentor har man det ret friskt i erindringen, hvad man oplevede, og hvad man måske blev overrasket over ved overgangen fra studie til job.
Karrieresparring og opgavesparring er vigtigt, men jeg tror også på at værdien findes i at kunne give den personlige sparring og møde mentee, der hvor han/hun er. Derfor er det også vigtigt at mentor tager sin læring omkring mennesker alvorligt, således sparringen bliver relevant og nærværende,udtaler Anett Egsgaard.

Anett Egsgaard, adm. direktør ved telesikring. Foto: REDSTAR 

 

Berigende, overraskende og lyttende

Arrangementet bevæger sig roligt frem mod sin afslutning. På nye pladser lever samtalerne dog fortsat og her sidder mentees samt mentorer og vender alt fra, hvor de kommer fra, til hvad de har fået ud af eftermiddagens oplæg. 

 

- Jeg synes, det har været positivt. Begge oplæg har været meget givende og indeholdte konkrete værktøjer til både at arbejde med min mentee og mig selv i form af, hvordan jeg kan få mere ud af min arbejdsplads og mine egne kompetencer. Og så har det været fedt at snakke og sparre med de andre mentorer om deres forløb, udtaler mentor Palle Lau Nordtorp fra Qubiqa.

Palle Lau Nordtorp fra Qubiqa. Foto: REDSTAR 

 

 

Menteen Jeanne Nørgaard fra SDU deler også Palle Lau Nordtorps begejstring.

“Jeg er positivt overrasket. Jeg synes, arrangementet er blevet afholdt på en god måde. Det er svært at komme med noget viden, som er relevant for os allesammen, fordi vi er forskellige steder henne, men alligevel virker det til, at alle har fået noget, som de kan tage med sig. Og så har vi også lært hinanden at kende på tværs, hvilket har været rigtig spændende”, siger hun.

Christian Hjermind, direktør i HjermindLink. Foto: REDSTAR 

 

Dagens første oplægsholder, Christian Hjermind

Dagens første oplægsholder, Christian Hjermind, er ligeledes positiv: 

“Jeg havde oplevelsen af at folk var meget lyttende, greb bolden og var med på den. Det, der var meningen, var at få rigtig meget dialog i gang, og det havde jeg en klar oplevelse af, at det blev indfriet. De tog virkelig spørgsmålene og øvelserne til sig. Min forhåbning for mentor-mentee parrene er, at de vil lade tingene fra i dag bundfælle sig, og at de efterfølgende vil føle, at de kan bruge øvelserne i deres fremtidige samtaler, udtaler Christian Hjermind efter arrangementet.

Masser af energi og gode snakke

Midtvejsworkshoppen er ét af de tre fastlagte events i SIBU Mentorprogram, hvor alle mentor-mentee par samles. Det første event, kick-off af SIBU Mentorprogram, blev dog afholdt virtuelt, hvilket var med til at gøre midtvejsworkshoppen endnu mere spændende for dagens deltagere såvel som arrangører.

- I dag skiftede vi rammerne ud. Vi mødtes fysisk, og det var som at hive emballagen af. Vi havde glædet os helt vildt til at mødes med alle vores fantastiske mentor- mentee par, og vi oplevede alt det, vi håbede på. Der var masser af energi, gode snakke ved bordene og et store engagement, udtaler Anne Sofie Skou Jessen, HR Partner i Education Esbjerg, efter arrangementet.

Anne Sofie Skou Jessen, HR-Partner Education Esbjerg

 

SIBU Mentorprogram er udviklet og faciliteret af Education Esbjerg. Det er et tilbud til studerende, der har op til to år tilbage af deres videregående uddannelse i Esbjerg. Formålet er at bringe studerende og aftagervirksomhederne tættere sammen og på den måde vise et job- og karriereperspektiv for de studerende.

I september 2021 vil der igen blive åbnet for ansøgninger til menteepladserne i mentorprogrammet. Formålet er at bringe studerende og aftagervirksomhederne tættere sammen og på den måde vise et job- og karriereperspektiv for de studerende.

VIL DU VIDE MERE OM SIBU MENTORPROGRAM?

Så kan du finde mere information på https://sibu.dk/studerende/

Artiklen er skrevet af:

Sofus Tao Pedersen

Sofus Tao Pedersen

Studentermedhjælper Education Esbjerg

Artikler

Mød de nye graduates hold 2022

D. 1. september 2022 er første arbejdsdag for vores nye graduates, de er spændte og vi er spændte. Mød dem herunder – og så glæder vi os til, at I skal følge med i deres rejse de næste to år. 

Læs også