fbpx

Konkurrence

konkurrence

hvad gør esbjerg til en fed by at være ung i?

vi har fundet vinderne!!!

VI HAR FUNDET VINDERNE!!!

tillykke til asta birkler, lærke fentz og hannah meldgaard!!!!

Det har været rigtig svært at udvælge de 3 idéer som skulle være de 3 vindere. Der kommet rigtig mange gode inputs til, hvad der kan gøre Esbjerg til en attraktiv studieby og en fed by at være ung i.

En af vinderne Asta Birkler skriver blandt andet i sin kommentar: 

"Jeg tror personligt, vi skal spille på, at være en bæredygtig, nærværende jysk by, hvor man hverken behøver pelsjakke eller Gucci-solbriller for at passe ind.   Som ung i Esbjerg ønsker jeg mig (indendørs og udendørs) rum til fællesskab samt fede ungdomsevents på tværs af uddannelser. Kan vi ikke lave et årligt event, hvor de unge alle springer i havnen, ror i kajak, sejler, står på SUP, spiller vandpolo eller lign. for en god sag?"

 

Der er allerede meget vi kan bygge videre på:

Ud over alle de gode nye idéer er det er også tydeligt at Esbjerg allerede har en masse fede aktiviteter og tilbud til de unge, som kan udvides og gøres endnu mere synlige. 

Så i Education Esbjerg glæder vi os til at tage idéerne med, når der skal udvikles på både eksisterende og nye tiltag. 

Vinderne får hver især en “Giv den Gas pakke” med gavekort til bl.a. Musikhuset, Tobakken, Escape Zone, Esbjerg Streetfood, Biografen, Chic Hairdesign, Esbjerg Bryghus, Broen Shopping og Esbjerg City. 

læs de 3 vinderidéer her

Lærke Fentz:

Det fedeste ved at være ung i Esbjerg, er de mange kulturmuligheder vi har. At kunne tage ned på tobakken, Musikhuset og huset til en fed koncert – til studievenlige priser er det fedeste. Ungdomsskolen er også et fedt tilbud, hvor man kan gå til keramik og mange andre ting.

Jeg tror, at det kunne være fedt at dyrke nogle flere aftenhold som keramik og andre hobby-relaterede interesser som madlavning. Her kunne det også være fedt at arrangere busture, friluftsture, overlevelsesture osv. Her vil man kunne få en fed oplevelse, hvor man kan møde andre unge fra Esbjerg.

Det vil også være utrolig fedt med et havnebad, idet Esbjerg er en “havne” by, så derfor ville vi kunne løfte vores havne-ry til noget som har et fed opholdssted – både om sommeren og til vinterbaderne.

Esbjerg kan så meget, selvom det for mange bare er en gammel fiskerby. Og ja det er en gammel fiskerby, men det har også sin charme. En havne festival kunne også være mega autentisk. Det kunne eventuelt indebære, at gymnasierne kunne dyste imod hinanden eller lignende med en masse god musik og mad oveni.   

Det kunne fedt at arrangere busture, friluftsture, overlevelsesture osv. Her vil man kunne få en fed oplevelse, hvor man kan møde andre unge fra Esbjerg.

Lærke Fentz

Hannah Meldgaard:

Uddannelsesudbuddet i Esbjerg er, fra min synsvinkel, Esbjergs største hæmsko. I forhold til at Esbjerg er Danmarks femte største by, er der bare ikke særlig mange muligheder. Hvis man kunne få flere forskellige uddannelser til byen, ikke bare de populære som jura og medicin, men også mere humanistiske, samfundsfaglige og kreative uddannelser. Det ville skabe et meget mere mangfoldigt studiemiljø.

Det ville skabe et meget mere mangfoldigt studiemiljø hvis man kunne få flere forskellige uddannelser til byen. Ikke bare de populære som jura og medicin, men også mere humanistiske, samfundsfaglige og kreative uddannelser.

Hannah Meldgaard

Asta Birker:

Esbjerg er ikke en fed ungdomsby, fordi vi er et “mini-Århus” eller en mere blæsende udgave af København. Esbjerg er fed, fordi relationerne er nære, alting er tæt på og naturen (og havet) er indenfor rækkevidde. Så jeg tror personligt, vi skal spille på, at være en bæredygtig, nærværende og jysk by, hvor man hverken behøver pelsjakke eller Gucci-solbriller for at passe ind.  Som ung i Esbjerg ønsker jeg mig (indendørs og udendørs) rum til fællesskab samt fede ungdomsevents på tværs af uddannelser. Kan vi ikke lave et årligt event, hvor de unge alle springer i havnen, ror i kajak, sejler, står på SUP, spiller vandpolo eller lign. for en god sag? – Vi kunne jo kalde det Esbjergs “blå omstilling”, hvor en dukkert eller en lang distance i havkajak indkasserer en skilling til klimaet? Eller vi kunne lave musik-events i byparken for både professionelle og amatører, mens vi sammen nyder et par øl i græsset? Det kunne også bare være et fællesskab, hvor man spiller håndbold eller danser på amatørniveau? Jeg tror under alle omstændigheder, at vi skal blive bedre til at spille på dét, vi allerede har, i stedet for at ville opfinde den dybe tallerken.

Kan vi ikke lave et årligt event, hvor de unge alle springer i havnen, ror i kajak, sejler, står på SUP, spiller vandpolo eller lign. for en god sag? - Vi kunne jo kalde det Esbjergs “blå omstilling”, hvor en dukkert eller en lang distance i havkajak indkasserer en skilling til klimaet?

Asta Birkler

her er de lækre præmier:

Præmie 1:
– Musikhuset: 2 x billetter til standup-show med Jacob Taarnhøj den 2. oktober kl. 19:00 inkl. spisning før showet + drikkevare (4 kuponer) – værdi 1000,-
– Esbjerg Street Food gavekort – værdi 330,-
– Chic Hairdesign: gavekort -værdi af 333,-
– Broen Shopping/Esbjerg City: – Gavekort -værdi 350,-
– Nordisk Film Biografer Esbjerg: 2 x biografbilletter.
– Esbjerg Bryghus: 2 x ølbilletter* – værdi 110,-

Præmie 2:
– Escape Zone: Gavekort – værdi 795,-
– Tobakken: 2 x billetter til LISS koncert d. 11. september 2021 kl.20.00 Værdi: 340,-
– Esbjerg Street Food gavekort – værdi 330,-
– Chic Hairdesign: gavekort -værdi af 333,-
– Broen Shopping/Esbjerg City: – Gavekort -værdi 350,-
– Nordisk Film Biografer Esbjerg: 2 x biografbilletter.
– Esbjerg Bryghus: 2 x ølbilletter* – værdi 110,-

Præmie 3:
– Tobakken: 2 x koncert billetter til Ganger koncert d. 4.6 kl. 20.00 – værdi 390,-
– Esbjerg Street Food gavekort – værdi 330,-
– Chic Hairdesign: gavekort -værdi af 333,-
– Broen Shopping/Esbjerg City: – Gavekort -værdi 350,-
– Nordisk Film Biografer Esbjerg: 2 x biografbilletter.
– Esbjerg Bryghus: 2 x ølbilletter* – værdi 110,-

Samlet præmieværdi: 7200,-

*Du skal være over 18 år for at kunne indløse de 2 x ølbilletter i Esbjerg Bryghus (hvis ikke du er det, kan det være at dine forældre vil blive glade for at kunne komme afsted i stedet)

betingelser

Konkurrencen er ikke sponsoreret, støttet, administreret af, eller associeret med Facebook. Præmien kan ikke ombyttes til kontanter. Vi forbeholder os retten til at give præmien til en anden, såfremt vi ikke hører fra vinderen i løbet af 5 dage.

Konkurrencen afholdes af Education Esbjerg med følgende virksomheder som sponsor:
Esbjerg Streetfood, Musikhuset, BROEN Shopping/Esbjerg City, Escape Zone, Tobakken, Chic Hairdesign, Esbjerg Bryghus og Esbjerg Biograf.