Jagten går ind på ambitiøse nyuddannede

Jagten går ind på ambitiøse nyuddannede

Esbjerg, d. 15. februar 2021

Education Esbjerg har taget initiativ til et nyskabende graduate program, som skal bidrage til at tiltrække højtuddannede til området. Programmet består af et tværgående samarbejde mellem en række af Esbjergs virksomheder, som sammen søger kandidater til opstart i september 2021.

TO ÅR, SEKS PLADSER, FIRE PROFILER

Co-Business Graduate Programmet er i luften og i denne første omgang ansættes seks graduates. Sammen har virksomhederne besluttet sig for at søge fire forskellige profiler. Fælles for dem alle, er at de skal have fokus på nytænkende opgaver, der kan sikre fremtidens løsninger:

  • Civilingeniør profil med interesse for energi, stærkstrøm, maskinteknik, projektledelse eller lignende.
  • Kommerciel/Management profil med interesse for forretningsudvikling, økonomi, digitalisering eller rådgivning og  ledelse af organisationsprocesser.
  • Finance profil med interesse for rådgivning, revision og virksomhedens økonomifunktion.
  • Digital profil med interesse for digital udvikling og understøttelse af forretningen, projektarbejde med afsæt i agile metoder, og nye teknologier som cloud, block chain og AI/ML

Vi ser det som en spændende mulighed at være med i Co-Bu Graduate Programmet, fordi det giver os mulighed for at tiltrække flere ambitiøse nyuddannede talenter – ikke kun til os, men til hele Esbjerg".

Rikke Dragsbæk Jacobsen, HR Partner i Sikkerhedsstyrelsen.

I Sikkerhedsstyrelsen glæder de sig til samarbejdet med de andre Co-Bu virksomheder samt de 6 graduates:

”Sikkerhedsstyrelsen er en styrelse med fuld fart på – vi er ambitiøse, og vi arbejder målrettet for at skabe dynamiske rammer, så borgere og virksomheder træffer sikre valg. Vores arbejdsplads rummer mange faggrupper, og vi arbejder kontinuerligt med at udvikle vores kompetencer og digitalisere vores forretning. Vi ser det som en spændende mulighed at være med i Co-Bu Graduate Programmet, fordi det giver os mulighed for at tiltrække flere ambitiøse nyuddannede talenter – ikke kun til os, men til hele Esbjerg”, fortæller Rikke Dragsbæk Jacobsen, HR Partner i Sikkerhedsstyrelsen.

Som Sikkerhedsstyrelsens repræsentant i Co-Business Graduate Programmets styregruppe, der udover Rikke Dragsbæk Jacobsen, også består af repræsentanter fra hver af de andre Co-Bu virksomheder samt to repræsentanter fra Education Esbjerg, ved hun at deltagelsen i programmet kan bidrage til øget relationer på tværs: ”Vi ser særligt frem til at møde nogle spændende kandidater, der vil være med til at udfordre det kendte og bidrage til, at vi fortsat kan udvikle os. Vi glæder os også til at styrke vores relationer til de øvrige Co-Bu virksomheder. Vi tror på, at vi gennem et samarbejde på tværs af brancher og interesseområder kan gøre hinanden bedre.”, slutter Rikke Dragsbæk Jacobsen.

DEN BEDSTE START PÅ KARRIEREN

Programmet er unikt, fordi man ikke kun kommer rundt i forskellige afdelinger hos én virksomhed, men derimod kommer ud til tre forskellige virksomheder og får et indblik i de forskellige forretningsmodeller, brancher og virksomhedskulturer.

De seks Co-Bu Graduates vil komme til at opleve et program, som er skræddersyet personligt til hver enkelt. I løbet af de to år vil de komme til at arbejde på tværs af tre arbejdspladser, få en masse erhvervserfaring og benytte alt deres potentiale på forskellige vis, som samlet vil være med til at give et stort løft til udviklingen af den enkeltes faglige, sociale og personlige kompetencer.

MEGET MERE END BLOT ET GRADUATE PROGRAM

Co-Business Graduate Programmet er meget mere end de arbejdsmæssige erfaringer, som gøres hos den enkelte virksomhed. I programmet får Co-Bu Graduates et stærkt bånd til hinanden og samtidig et stort og bredt netværk ude hos virksomhederne. Samarbejdet på tværs af virksomhederne med Education Esbjerg som bindeled gør det muligt at tilbyde unikke kurser, mentorordninger, buddyordninger og et innovationsprojekt, som skal være med til at styrke kandidaterne fagligt såvel som personligt.

Det sociale er også vægtet højt i programmet, og udervejs vil der bl.a. være teambuilding dage, netværksmøder virksomhederne imellem og middagsaftaler.

Derudover skal det også være så nemt som muligt at finde sig til rette i Esbjerg, og derfor er der også planlagt et pre-boarding forløb. I dette forløb vil der i samarbejde med Esbjergs tilflytterservice blive afholdt arrangementer som Introdage for Co-Bu og Oplev Esbjerg samt hjulpet til med alt fra at finde det rigtige sted at bo til at hjælpe en eventuel partner til også at lande et drømmejob i området.

”Alt omkringværende et job spiller en mindst lige så stor rolle som jobbet i sig selv. Det skaber energi og overskud, hvis man kender byen og områdets muligheder, er tilpas i sit boligforhold, har et godt netværk og laver aktiviteter af den ene eller anden art i sin fritid. Det betyder noget. Jeg har set det mange gange og mærker det nu selv, hvor jeg er i gang med at flytte min egen familie fra Aarhus til Esbjerg-området. Vi vil give de kommende Graduates den bedste start på karrieren. Det får vi ved at have øje for hele pakken. Derfor er Co-Bu meget mere end blot et graduate program”.

Anne Sofie Skou Jessen, HR-Partner i Education Esbjerg.

”Som Esbjerg virksomhed med lokal forankring er vi optagede af at bidrage til at tiltrække dygtige unge mennesker til vores fine by. Telesikring er en familieejet organisation, som bygger på nære værdier og vi tror på, at det kan være attraktivt at søge som dimittend hos os. Der er højt til loftet og vi værdsætter initiativ. .

Anett Egsgaard, adm. Direktør i Telesikring

FAKTA BOKS

Pressemeddelelser

Education Esbjerg bliver en selvstændig forening med mulighed for medlemskab

Siden starten i januar 2020 har Education Esbjerg været en del af Business Esbjerg, men fra 1. oktober 2022 bliver Education Esbjerg etableret som en selvstændig forening i egne lokaler og med mulighed for medlemskab blandt byens virksomheder, uddannelsesinstitutioner, omkringliggende kommuner og andre interesserede. Foreningen, der afholder 1. ordinære generalforsamling i marts 2023, udvider bestyrelsen med tre medlemmer: Rikke Vestergaard, Kommunaldirektør i Esbjerg Kommune, Steen Brødbæk, Direktør i Semco Maritime og Henrik Larsen, Rektor på Erhvervsakademi SydVest.

Læs også
Pressemeddelelser

Jubel i Esbjerg over nye uddannelser

Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund (M) har godkendt tre nye uddannelser, som skal ligge i Esbjerg med det formål at sikre fremdrift for bl.a. den grønne omstilling og SKATs fremtid. De godkendte uddannelser er diplomingeniøruddannelsen i bæredygtig energiteknik, der udbydes gennem Aalborg Universitet, kandidatuddannelsen i idræt og sundhed, der udbydes gennem Syddansk Universitet, samt professionsbacheloren i skat, der udbydes på UC SYD.

Læs også