ESBJERG RYKKER IND SOM TOP 5 STUDIEBY

ESBJERG RYKKER IND SOM TOP 5 STUDIEBY

I 2020 var Esbjerg nr 16 i undersøgelsen af årets studiebyer, i 2021 rykkede Esbjerg 9 pladser frem og blev nr 7, og nu her i 2022 er Esbjerg rykket op på en femteplads som årets studieby.

Det står klart efter, at søgetjenesten Studentum i går offentliggjorde sin årlige ranking af studiebyer i Danmark. Studentum har godt 300.000 brugere, fortrinsvis unge mennesker der er studerende eller på jagt efter en uddannelse, og den årlige ranking af studiebyer er baseret på blandt andet kvantitative og kvalitative undersøgelser.

Vigtige parametre er f.eks. andre byernes omdømme, fagligheden og kvaliteten af studiemiljøerne, karrieremulighederne, bylivet, kultur-, sports- og fritidstilbud samt mulighederne for attraktive og billige boliger.

Esbjerg har i forhold til de foregående år især rykket sig positivt på parametre som omdømme, faglighed og studiemiljøer samt mulighederne for kultur-, sports- og fritidstilbud.

Den aktuelle placering glæder derfor også Erling Petersson, som fra januar 2020 til midten af april 2022 har været direktør i Education Esbjerg, der med en række konkrete initiativer arbejder på at skabe en mere attraktiv studieby.

Erling Petersson, tidligere direktør af Education Esbjerg. 

”Esbjerg rykker frem i feltet, fordi vi nu får uddannelser, som de unge går efter, f.eks. medicin og jura, og fordi vi er blevet meget mere synlige i medierne og bedre til at fortælle de gode historier”, udtaler Erling Petersson, der også fremhæver Ungdomsfonden og Study in Esbjergs indsats for at gøre byen mere spændende at være ung i samt den branding proces, som byen er involveret i. 

Også den nye direktør i Education Esbjerg Lone Saaby glæder sig over resultatet.

”Det har været ét af Education Esbjergs mål at blive top 5 studieby, og det er nået på få år. Det viser, at man med en dedikeret indsats og få midler kan komme langt. Tiden er nu moden til, at vi skal tage de næste større skridt for at tiltrække mange flere dygtige studerende til området, til gavn for byens borgere og erhvervsliv. Målet er at få op til 7500 nye studerende til byen. Forude venter en masse nye tiltag, der for alvor skal give Esbjerg kant og sætte byen på dagsordenen – også udenfor det syddanske område”, udtaler Lone Saaby.

Lone Saaby, ny direktør i Education Esbjerg. 

Du kan læse mere om undersøgelsen på www.studentum.dk/aarets-studieby/

Yderligere kommentarer kan hentes ved:

Erling Petersson, tidligere direktør i Education Esbjerg: e-mail: ep@educationesbjerg.com / mobil 22 25 37 38

Lone Saaby, Direktør Education Esbjerg: e-mail: lsa@educationesbjerg.com / mobil: 41 26 17 48

Pressemeddelelser

Education Esbjerg bliver en selvstændig forening med mulighed for medlemskab

Siden starten i januar 2020 har Education Esbjerg været en del af Business Esbjerg, men fra 1. oktober 2022 bliver Education Esbjerg etableret som en selvstændig forening i egne lokaler og med mulighed for medlemskab blandt byens virksomheder, uddannelsesinstitutioner, omkringliggende kommuner og andre interesserede. Foreningen, der afholder 1. ordinære generalforsamling i marts 2023, udvider bestyrelsen med tre medlemmer: Rikke Vestergaard, Kommunaldirektør i Esbjerg Kommune, Steen Brødbæk, Direktør i Semco Maritime og Henrik Larsen, Rektor på Erhvervsakademi SydVest.

Læs også
Pressemeddelelser

Jubel i Esbjerg over nye uddannelser

Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund (M) har godkendt tre nye uddannelser, som skal ligge i Esbjerg med det formål at sikre fremdrift for bl.a. den grønne omstilling og SKATs fremtid. De godkendte uddannelser er diplomingeniøruddannelsen i bæredygtig energiteknik, der udbydes gennem Aalborg Universitet, kandidatuddannelsen i idræt og sundhed, der udbydes gennem Syddansk Universitet, samt professionsbacheloren i skat, der udbydes på UC SYD.

Læs også
Pressemeddelelser

Færre ansøgere, men udviklingen vender næste år

Antallet af ansøgere til de videregående uddannelser i Esbjerg viser et fald i forhold til sidste år. Faldet var ventet og sker også i resten af Danmark, men er meget ærgerligt, for vi har behov for, at flere unge tager en uddannelse i Esbjerg, lyder der fra Lone Saaby, nyudnævnt direktør for Education Esbjerg. 

Læs også