En aften fyldt med inputs fra de unge: “Esbjerg har mega meget at byde på”.

En aften fyldt med inputs fra de unge: “Esbjerg har mega meget at byde på”.

Torsdag d. 17.6.2021 samlede Education Esbjerg sit Unge Advisory Board til workshop om udvikling af initiativet ”Student in Business – (SIBU)”, på den nye Café Hey Okay. Under workshoppen præsenterede Education Esbjerg et udkast til et nyt ”Student in Business (SIBU)” initiativ der skal tage hånd om de mange unge på ungdomsuddannelserne, i deres vej til valg af uddannelsessted og by.

Workshoppen var ikke mange minutter gammel, før det væltede frem med ideer og kommentarer om Esbjerg fra de unge: ”Esbjerg har så mange fede ting at byde på, der er bare ikke særlig mange der ved det”, sådan udtaler en af deltagerne fra arrangementet.

 Men hvordan når man så ud til de unge på ungdomsuddannelserne, så de opdager at Esbjerg rummer et fedt by-, studie og uddannelsesliv?

Det har AnneSofie Dal Eriksen, der i denne uge bliver student fra Rybners STX, et bud på:

”Når man går i 2.g er der meget fokus på det faglige på gymnasiet og 2.g kan være et hårdt år. Derfor vil det være en god idé at få vist 2. g’ere, hvad Esbjerg, rent socialt, kan som studieby. Så begynder de at opbygge en relation og ser Esbjergs identitet som studieby. I 3.g begynder man mere at forholde sig til, hvad man skal bagefter, og mens der bygges videre på det sociale aspekt, skal der også vises, hvad der er af uddannelsesmuligheder. Så en introduktion til selve studiemiljøet i løbet af 2. g ville være et godt sted at starte”. 

AnneSofie Dal Eriksen, Rybners STX Foto: Education Esbjerg

I 3.g begynder man mere at forholde sig til, hvad man skal bagefter, og mens der bygges videre på det sociale aspekt, skal der også vises, hvad der er af uddannelsesmuligheder. Så en introduktion til selve studiemiljøet i løbet af 2. g ville være et godt sted at starte.

AnneSofie Dal Eriksen

AnneSofie er netop blevet medlem af Education Esbjergs Unge Advisory Board og var torsdag med for første gang. Som nyvalgt næstformand i Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond (KUUF) og ildsjæl inden for det musikalske og sportslige håber hun på, at hun kan bidrage til at Esbjerg bliver mere synlig som en fed studieby:

”Det var fedt at være med til workshoppen og sidde med andre fra andre uddannelser. Vi ser tingene fra forskellige vinkler, da vi kommer fra forskellige baggrunde og kan derfor give forskellige inputs til Education Esbjerg”

“Vi har i høj grad brug for inputs fra de unge”

Også Education Esbjerg ser forskelligheden i advisory boardet som en styrke og ser generelt advisory boardet som et afgørende element i udviklingen af nye initiativer:

”Vi har i høj grad brug for inputs fra dé unge, som vi rent faktisk vil gøre noget for. De skal være medspillere i hele konceptudviklingen således, at vi med nye initiativer fanger de unges interesse. Vi håber derfor på, at de unge, under workshoppen, kan sætte ord og billeder på hvordan de mener at vi, i Education Esbjerg kan tiltrække flere studerende til byen”, udtaler Caroline Andersen, Udviklings- og Projektkoordinator fra Education Esbjerg.

Om unge advisory boardet

– Education Esbjergs Unge Advisory Board består af 15-20 elever og studerende fra Esbjerg Kommune og nabokommunerne. 

– Advisory Boardet blev oprettet i foråret 2020 som noget af det første efter etableringen af Education Esbjerg.

– Det afspejler Education Esbjergs ønske om at lytte til og involvere de unge i at gøre Esbjerg til en god by at være ung i.

I advisory boardet sidder også Sif Ellund Nielsen, som studerer på Social og Sundhedsskolen og er formand for deres elevråd. Hun er 19 år og født og opvokset i Brørup. I folkeskolen var hun på brobygning i Esbjerg, og det gjorde at hun valgte at studere her frem for i en anden by. Sif har været med i advisory boardet siden oprettelsen for et år siden, og hun håber, at hun kan bidrage til, at flere vælger Esbjerg som studieby:

”Jeg faldt for den stemning, som der er på Social og Sundhedsskolen i Esbjerg og i byen generelt. Vi skal blive meget bedre til at fremhæve de fordele, der er ved Esbjerg som studieby. Der er gågaden, masser af spisesteder, kulturelle muligheder, og så er det nemt at komme rundt. Der går f.eks. busser hvert. 5. minut”.

Jeg faldt for den stemning, som der er på Social og Sundhedsskolen i Esbjerg og i byen generelt. Vi skal blive meget bedre til at fremhæve de fordele, der er ved Esbjerg som studieby

Sif Ellund Nielsen

Sif Ellund Nielsen, Social- og Sundhedsskolen Esbjerg. Foto: Education Esbjerg

 

unge fra forskellige uddannelser  og kommuner

Ligesom AnneSofie synes Sif, at det er fedt, at Education Esbjergs Unge Advisory Board består af forskellige unge fra forskellige uddannelser i Esbjerg Kommune og nabokommunerne:

”Jeg studerer på en erhvervsuddannelse og kommer derfor med nogle andre synspunkter end de andre. Det er spændende at høre, hvilke udfordringer de ser, og hvilke idéer de har til, at få flere studerende til byen. Så er det også fedt at komme ud og møde andre jeg ellers ikke ville have mødt, da de går på en helt anden uddannelse et helt andet sted”, udtaler hun.

Efter 2 timers intens idé udveksling på Hey Okay er workshoppen nu slut. Education Esbjerg kan tage en masse konkrete idéer og forslag med sig hjem, der skal indarbejdes i et nyt initiativ, som vil blive igangsat i starten af 2022.

 

VIL DU VIDE MERE OM Education Esbjergs initiativ Student in Business (SIBU)?

Så kan du finde mere information på SIBU.dk

Artiklen er skrevet af:

Camilla Hansen

Camilla Hansen

Education Esbjerg

Artikler

NYT ARRANGEMENT FOR GYMNASIEELEVER LOKKER UNGE FRA HELE LANDET TIL ESBJERG

I samarbejde med Study in Esbjerg havde Education Esbjerg inviteret gymnasielever, der er i studiepraktik på byens videregående uddannelser til et fælles socialt arrangement på Esbjerg Street Food for at gøre dem klogere på studielivet i området. Langt størsteparten af deltagerne kom fra andre kommuner end Esbjerg og næsten 75 pct. af de unge kunne efter eventet se sig selv som studerende i byen.

Læs også
Artikler

De første seks graduates indtager Esbjerg!

Fredag d. 2. juli arrangerede Education Esbjerg kickoff af Co-Business Graduate programmet med hammerslag, teambuilding, alternativ byvandring mm. Formålet var at de seks kandidater skulle lære hinanden og byen at kende inden de skal starte i hver deres virksomhed.

Læs også