Artikel

En aften fyldt med inputs fra de unge: “Esbjerg har mega meget at byde på”.

June 23, 2021
TORSDAG D. 17.6.2021 SAMLEDE EDUCATION ESBJERG SIT UNGE ADVISORY BOARD TIL WORKSHOP OM UDVIKLING AF INITIATIVET ”STUDENT IN BUSINESS – (SIBU)”, PÅ DEN NYE CAFÉ HEY OKAY. UNDER WORKSHOPPEN PRÆSENTEREDE EDUCATION ESBJERG ET UDKAST TIL ET NYT ”STUDENT IN BUSINESS (SIBU)” INITIATIV DER SKAL TAGE HÅND OM DE MANGE UNGE PÅ UNGDOMSUDDANNELSERNE, I DERES VEJ TIL VALG AF UDDANNELSESSTED OG BY.

Torsdag d. 17.6.2021 samlede Education Esbjerg sit unge advisory board til workshop om udvikling af initiativet "E.1 Mentorprogram", på den nye café hey okay. Under workshoppen præsenterede Education Esbjerg et udkast til et nyt E.1 Mentorprogram” initiativ der skal tage hånd om de mange unge på ungdomsuddannelserne, i deres vej til valg af uddannelsessted og by.

Workshoppen var ikke mange minutter gammel, før det væltede frem med ideer og kommentarer om Esbjerg fra de unge: ”Esbjerg har så mange fede ting at byde på, der er bare ikke særlig mange der ved det”, sådan udtaler en af deltagerne fra arrangementet.

 Men hvordan når man så ud til de unge på ungdomsuddannelserne, så de opdager at Esbjerg rummer et fedt by-, studie og uddannelsesliv?

Det har AnneSofie Dal Eriksen, der i denne uge bliver student fra Rybners STX, et bud på:

”Når man går i 2.g er der meget fokus på det faglige på gymnasiet og 2.g kan være et hårdt år. Derfor vil det være en god idé at få vist 2. g’ere, hvad Esbjerg, rent socialt, kan som studieby. Så begynder de at opbygge en relation og ser Esbjergs identitet som studieby. I 3.g begynder man mere at forholde sig til, hvad man skal bagefter, og mens der bygges videre på det sociale aspekt, skal der også vises, hvad der er af uddannelsesmuligheder. Så en introduktion til selve studiemiljøet i løbet af 2. g ville være et godt sted at starte”. 

“I 3.g begynder man mere at forholde sig til, hvad man skal bagefter, og mens der bygges videre på det sociale aspekt, skal der også vises, hvad der er af uddannelsesmuligheder. Så en introduktion til selve studiemiljøet i løbet af 2. g ville være et godt sted at starte.”

AnneSofie Dal Eriksen

I 3.g begynder man mere at forholde sig til, hvad man skal bagefter, og mens der bygges videre på det sociale aspekt, skal der også vises, hvad der er af uddannelsesmuligheder. Så en introduktion til selve studiemiljøet i løbet af 2. g ville være et godt sted at starte.

AnneSofie er netop blevet medlem af Education Esbjergs Unge Advisory Board og var torsdag med for første gang. Som nyvalgt næstformand i Esbjerg Kulturelle Ungdomsfond (KUUF) og ildsjæl inden for det musikalske og sportslige håber hun på, at hun kan bidrage til at Esbjerg bliver mere synlig som en fed studieby:

”Det var fedt at være med til workshoppen og sidde med andre fra andre uddannelser. Vi ser tingene fra forskellige vinkler, da vi kommer fra forskellige baggrunde og kan derfor give forskellige inputs til Education Esbjerg”

“VI HAR I HØJ GRAD BRUG FOR INPUTS FRA DE UNGE”

Også Education Esbjerg ser forskelligheden i advisory boardet som en styrke og ser generelt advisory boardet som et afgørende element i udviklingen af nye initiativer:

”Vi har i høj grad brug for inputs fra dé unge, som vi rent faktisk vil gøre noget for. De skal være medspillere i hele konceptudviklingen således, at vi med nye initiativer fanger de unges interesse. Vi håber derfor på, at de unge, under workshoppen, kan sætte ord og billeder på hvordan de mener at vi, i Education Esbjerg kan tiltrække flere studerende til byen”, udtaler Caroline Andersen, Udviklings- og Projektkoordinator fra Education Esbjerg.

I advisory boardet sidder også Sif Ellund Nielsen, som studerer på Social og Sundhedsskolen og er formand for deres elevråd. Hun er 19 år og født og opvokset i Brørup. I folkeskolen var hun på brobygning i Esbjerg, og det gjorde at hun valgte at studere her frem for i en anden by. Sif har været med i advisory boardet siden oprettelsen for et år siden, og hun håber, at hun kan bidrage til, at flere vælger Esbjerg som studieby:

”Jeg faldt for den stemning, som der er på Social og Sundhedsskolen i Esbjerg og i byen generelt. Vi skal blive meget bedre til at fremhæve de fordele, der er ved Esbjerg som studieby. Der er gågaden, masser af spisesteder, kulturelle muligheder, og så er det nemt at komme rundt. Der går f.eks. busser hvert. 5. minut”.

“Jeg faldt for den stemning, som der er på Social og Sundhedsskolen i Esbjerg og i byen generelt. Vi skal blive meget bedre til at fremhæve de fordele, der er ved Esbjerg som studieby.”

Sif Ellund Nielsen

Jeg faldt for den stemning, som der er på Social og Sundhedsskolen i Esbjerg og i byen generelt. Vi skal blive meget bedre til at fremhæve de fordele, der er ved Esbjerg som studieby

UNGE FRA FORSKELLIGE UDDANNELSER  OG KOMMUNER

Ligesom AnneSofie synes Sif, at det er fedt, at Education Esbjergs Unge Advisory Board består af forskellige unge fra forskellige uddannelser i Esbjerg Kommune og nabokommunerne:

”Jeg studerer på en erhvervsuddannelse og kommer derfor med nogle andre synspunkter end de andre. Det er spændende at høre, hvilke udfordringer de ser, og hvilke idéer de har til, at få flere studerende til byen. Så er det også fedt at komme ud og møde andre jeg ellers ikke ville have mødt, da de går på en helt anden uddannelse et helt andet sted”, udtaler hun.

Efter 2 timers intens idé udveksling på Hey Okay er workshoppen nu slut. Education Esbjerg kan tage en masse konkrete idéer og forslag med sig hjem, der skal indarbejdes i et nyt initiativ, som vil blive igangsat i starten af 2022.

Seneste nyheder og pressedækning

De studerende på SDU fortæller om et nærværende studiemiljø til Mette Frederiksen
Pressemeddelelse

April 19, 2024

Psykologiuddannelsen kommer til Esbjerg i 2025

Nu er det officielt, at Syddansk Universitet fra sommeren 2025 starter en ny uddannelse i psykologi på campus i Esbjerg. Så nu skal der gøres klar, så 75 studerende kan starte op næste år. Det er et resultat af et stærkt samarbejde mellem Education Esbjerg og SDU og med stor opbakning fra Esbjerg Kommune, lokale fonde og erhvervslivet.

Artikel

April 17, 2024

Ændringer i Education Esbjergs vedtægter

Her kommer en kort opdatering på de seneste ændringer, vi har foretaget i vores vedtægter, som vil blev præsenteret og godkendt på generalforsamlingen 15. april 2024

Pressemeddelelse

April 16, 2024

Ny formand og tre nye bestyrelsesmedlemmer i Education Esbjerg bestyrelse

På Education Esbjergs generalforsamling, der blev afholdt 15. april 2024, blev der valgt tre nye virksomhedsrepræsentanter ind i bestyrelsen. På det efterfølgende konstituerende bestyrelsesmøde blev Advokat og Partner Peter Kirk Larsen valgt som ny bestyrelsesformand.

Pressemeddelelse

March 19, 2024

Blandede bolcher i kvote 2-ansøgertallet til Esbjerg

I fredags udløb fristen for at søge ind på en videregående uddannelse via kvote 2, hvor studerende kan blive optaget på baggrund af en samlet vurdering af deres kvalifikationer. Sammenlignet med 2023 er der i år et lille fald på 6 pct. i antallet af førsteprioritetsansøgere til de videregående uddannelser i Esbjerg.