De første seks graduates indtager Esbjerg!

De første seks graduates indtager Esbjerg!

Fredag d. 2. juli arrangerede Education Esbjerg kickoff af Co-Business Graduate programmet med hammerslag, teambuilding, alternativ byvandring mm. Formålet var at de seks kandidater skulle lære hinanden og byen at kende inden de skal starte i hver deres virksomhed.

En begivenhedsrig dag i vente

Det er formiddag, og solen skinner over torvet i Esbjerg, hvilket får byen til at vise sig fra sin bedste side. Det er Anne Sofie Skou Jessen, HR-Partner fra Education Esbjerg ekstra glad for, da hun står ved Posthuset og venter på seks helt særlige personer.

– Vi har set frem til i dag, hvor vi for første gang samler de seks kandidater, der er blevet det første hold graduates i vores Co-Business Graduate Program (Co-Bu)”. Flere af dem kommer ikke fra Esbjerg, og vi har derfor planlagt en spændende dag, der skal præsentere dem for byen og området på nye, sjove og udfordrende måder, udtaler hun.

Anne Sofie er drivkraften bag Co-Business Graduate Programmet (Co-Bu), som Education Esbjerg har udviklet sammen med Viking Life Saving Equipment, Blue Water Shipping, Semco Maritime, Deloitte, telesikring og Sikkerhedsstyrelsen.

-Det er spændende endelig at møde de fem andre fysisk og komme til at opleve Esbjerg som jeg ikke kender, udover at der eksisterer nogle større virksomheder, der arbejder med olie, vand og energisektoren.

Arshad Masood

”Endelig skal jeg møde de andre”

Lige så stille ankommer dagens hovedpersoner – de seks graduates: Arshad, Irene, Rune, Nicolaj, Mathilde og Frederik til Posthuset. Her starter dagen med en lækker brunch, hvor de har mulighed for at lære hinanden godt at kende inden dagens program for alvor, går i gang.

28-årige Arshad Masood har set frem til dagen, hvor han både møder de andre og Esbjerg for (næsten) første gang.

– Det er spændende endelig at møde de fem andre fysisk og komme til at opleve Esbjerg som jeg ikke kender, udover at der eksisterer nogle større virksomheder, der arbejder med olie, vand og energisektoren, fortæller han.

Arshad Masood bor pt. i Århus, han er uddannet Civilingeniør i Værdikæder og Innovationsledelse fra Aalborg Universitet. Han starter ved Sikkerhedsstyrelsen d. 1. september og skal inden da flytte ind i lejelejlighed, tæt på centrum. Han glæder sig til at komme i gang med forløbet, som han har store forventninger til:

– Jeg håber på at jeg udvikler mig, og jeg står som en stærkere kandidat med tværfaglige kompetencer – og at rejsen derhen har været krydret med en stejl læringskurve og et dejligt fællesskab.

Også 25-årige Irene Kjærskov Pedersen fra København ser frem til mødet med de andre og til at få en fornemmelse af Esbjerg:

– Der er dejligt endelig at skulle møde de andre og kunne få nogle første bekendtskaber i byen. Det giver noget tryghed, så jeg ikke føler, at jeg er helt ”palle alene i verden”, når nu jeg rykker teltpløkkerne op og flytter til Esbjerg, fortæller hun.

Irene er uddannet Cand.Merc – Management of Innovation and Business Development og skal starte sine to år ved Semco Maritime.

Der opdages nye relationer

Allerede kort inde i brunchen går snakken på kryds og tværs, og der bliver opdaget masser af fælles interesser og endda også fælles bekendtskaber.

– Nu kommer vi med forskellige baggrunde og derfor er det altid en god samtale starter, når man opdager ting eller venner man har til fælles, udtaler Nicolaj Spang Sørensen. Han er 26 år og er oprindeligt fra Esbjerg. Han er uddannet Cand.Merch B2B i Århus og kan se frem til at starte forløbet hos Blue Water Shipping.

FAKTA OM CO-BUSINESS GRADUATE PROGRAMMET.

Education Esbjerg står bag Co-Business Graduate Programmet, som er udviklet i samarbejde med Viking Life-Saving Equipment, Deloitte, Semco Maritime, Blue Water Shipping, telesikring og Sikkerhedsstyrelsen. Det er unikt program, der tilbyder et to-årigt skræddersyet forløb på tværs af tre virksomheder til nyuddannede fra hele Danmark.

Hjælp til en god base

Da brunchen er slut, bevæger holdet sig videre over på den anden side af torvet til Tilflytterservice ved Pia Enemark og Maria Anglada som hjælper tilflyttere godt til rette i Esbjerg med f.eks. bolig, partnerjobs, socialt og fagligt netværk. Derfor har flere af vores graduates allerede været i kontakt med Pia og Maria.

En af dem er Mathilde Torp Villadsen på 25 år, der, lidt endnu, bor sammen med kæresten i Vejle. Kæresten arbejder allerede i Esbjerg, og til september skal de flytte til St. Darum i en bolig, de har fået hjælp til at finde via Tilflytterservice.

– Vi fandt vores bolig gennem hjælp fra Tilflytterservice, hvor Pia henviste os til nogle områder i og nær Esbjerg, der kunne passe til vores behov for masser af plads og natur. Derefter skrev vi os på en venteliste til én af boligerne og var heldige at få den tilbudt kort tid efter, fortæller hun.

Mathilde, der har en kandidat i IT-ledelse fra Aalborg Universitet og starter sit forløb ved telesikring allerede d. 2. august, kan ved dagens næste aktivitet, vise sit nye hood frem for sine fem med-graduates. I en vaskeægte omgang af ”Hammerslag” med Kris Due fra Home Esbjerg, skal der gættes huspriser i forskellige boliger i Esbjerg og i Mathildes kommende by – St. Darum. Præmien består af et gavekort til ”Stalden Pool og Sportsbar” og ansvaret for at arrangere en fed aften i byen for hele holdet. En ære, der ved konkurrencens afslutning, tilfalder to, der måske har en fordel.

– Nu var det Frederik og jeg, der vandt. Vi er begge oprindeligt fra Esbjerg området – det har måske været en lille fordel i konkurrencen”, griner Rune Grumsen 28 år, mens han fortsætter:

– Men mon ikke det kommer de andre til gode, når det nu også er os, der skal arrangere en aften for os alle.

Rune kan så slå to fluer med et smæk, da han allerede tidligere på dagen har lovet at arrangere en tur for hele holdet til Fanø, hvor han stammer fra. Han har de seneste år boet i København for at tage sin kandidat i finansiering og regnskab på CBS. Nu vender han snuden hjemad for at starte ved Deloitte, og på trods af at han er fra Esbjerg, kan en tur forbi Tilflytterservice også være givende.

Selvom jeg er ret bekendt med Esbjerg, lærte mødet hos Tilflytterservice mig, at Esbjerg har flere tilbud end jeg vidste, fortæller Rune.

Nogen at dele op- og nedture med

– Jeg håber på, at vi kan dele oplevelsen med hinanden – både op- og nedture, dele erfaringer fra de forskellige virksomheder og ikke mindst hjælpe hinanden, hvad end det er på et personligt eller professionelt plan, fortæller Frederik Degn Abrahamsen, der er 26 år og som i forbindelse med sin graduate stilling, flytter tilbage til Esbjerg fra København. Han er uddannet Cand.merc. in International Marketing and Management og er faktisk allerede tyvstartet i sin ansættende virksomhed Viking Life Saving Equipment. Hans forhåbning bakkes op af Irene.

– Jeg tror, at vi helt automatisk kommer til at hjælpe hinanden ind i hinandens virksomheder. Det vil være naturligt at give en indflyvning til virksomheden, strukturen, go-to personer osv., set med en graduates øjne. Så jeg tænker, at vi kommer til at gøre det nemmere for hinanden, at rotere mellem virksomhederne, fortæller hun, mens Mathilde tilføjer.

Jeg håber også på, at vi kommer til at bruge hinanden socialt undervejs. For os tilflyttere er det enormt vigtigt med et socialt netværk, hvilket de andre graduates kan være starten på.

Jeg tror, at vi helt automatisk kommer til at hjælpe hinanden ind i hinandens virksomheder. Det vil være naturligt at give en indflyvning til virksomheden, strukturen, go-to personer osv., set med en graduates øjne.

Irene Kjærskov Pedersen

En fed måde at opleve Esbjerg på

Allerede senere på dagen skal deres evne til at hjælpe hinanden og prøves af i en omgang nervepirrende ”City Escape”. Med start fra vandtårnet efterfulgt af 2 timers intens opgaveløsning rundt i Esbjerg kan man roligt kalde det en alternativ form for byvandring.

– Det var et fedt initiativ og en rigtig god måde at lære Esbjerg at kende på. Mange af vores opgaver undervejs var placeret på forskellige steder, som betød at vi kom godt rundt, hvilket var en god måde at etablere et ”mentalt” billede af Esbjerg på, fortæller Arshad. Masood.

En hyggelig og udfordrende dag har med en eksotisk tapasmenu på El Puerto nået sin afslutning. Det kan man dog ikke mærke på stemningen, som stadigvæk er helt i top, og snakken fortsætter frem og tilbage over bordet. Det er tydeligt, at alle seks glæder sig til for alvor at komme i gang, og at dette kun er begyndelsen på et fedt forløb.

– Det var positivt og skønt at møde de andre graduates – og fedt, at der var arrangeret en hel dag, hvor vi havde mulighed for at lære hinanden at kende – og så har det givet mig masse ny viden om Esbjerg, som jeg ser frem til at udforske, fortæller Mathilde Torp Villadsen, mens Frederik Degn Abrahamsen stemmer i:

– Alle er søde og flinke, og trods vores forskellige baggrunde, så kan man mærke, at vi alle brænder for programmet. Så det har været en hyggelig og fed dag med godt humør og god stemning – som jeg er sikker på, vil være med til at skabe et stærkt netværk blandt os kandidater i fremtiden, afslutter han.  

Det har været en hyggelig og fed dag med godt humør og god stemning - som jeg er sikker på, vil være med til at skabe et stærkt netværk blandt os kandidater i fremtiden

Frederik Degn Abrahamsen

HER ER DE - DE FØRSTE SEKS GRADUATES

Irene Kjærskov Pedersen, 25 år, flytter til Esbjerg fra København. Hun er uddannet Merc – Management of Innovation and Business Development og skal i rotation ved Semco Maritime, Sikkerhedsstyrelsen og Viking Life-Saving Equipment

Nicolaj Spang Sørensen, 26 år, bor i Århus. Uddannet Cand.Merc B2B. Nicolaj skal i rotation ved Blue Water Shipping, telesikring og Deloitte.

Rune Grumsen, 28 år, flytter tilbage til Esbjerg fra København. Han har en kandidat i finansiering og regnskab på CBS og Skal i rotation ved Deloitte, Blue Water Shipping og telesikring.

Arshad Masood, 28 år, flytter til Esbjerg fra Århus. Er uddannet Civilingeniør i Værdikæder og Innovationsledelse fra Aalborg Universitet. Han skal i rotation hos Sikkerhedsstyrelsen, Semco Maritime samt Blue Water Shipping.

Mathilde Torp Villadsen, 25 år, flytter til St. Darum fra Vejle sammen med kæresten. Hun har en kandidat i IT-ledelse fra Aalborg Universitet og skal i rotation hos telesikring, Viking Life-Saving Equipment og Sikkerhedsstyrelsen

Frederik Degn Abrahamsen, 26 år, flytter tilbage til Esbjerg fra København. Han er uddannet Cand.merc. in International Marketing and Management og skal i rotation ved Viking Life-Saving Equipment, Deloitte og Semco Maritime.

VIL DU VIDE MERE OM Education Esbjergs initiativ Co-Business Graduate Program (Co-Bu)

Så kan du finde mere information på Co-Bu.dk

Artiklen er skrevet af:

Camilla Hansen

Camilla Hansen

Education Esbjerg

Artikler

MENNESKER MØDES OG ET UDVIKLENDE SAMARBEJDE OPSTÅR – KICK OFF PÅ EDUCATION ESBJERGS ANDET MENTORFORLØB

I samarbejde med Study in Esbjerg havde Education Esbjerg inviteret gymnasielever, der er i studiepraktik på byens videregående uddannelser til et fælles socialt arrangement på Esbjerg Street Food for at gøre dem klogere på studielivet i området. Langt størsteparten af deltagerne kom fra andre kommuner end Esbjerg og næsten 75 pct. af de unge kunne efter eventet se sig selv som studerende i byen.

Læs også
Artikler

Natalias mentorerfaringer bidrager til hendes arbejdsplads

I Student In Business (SIBU), et initiativ af Education Esbjerg, er det første mentorforløb i fuld gang.
I denne artikel kan du læse om Natalia Chrapkova, som er mentor fra DSM Esbjerg.
Her vil du læse om, hvad det giver Natalia at være mentor, hvor og hvornår hun bruger eller tænker at bruge sine mentorerfaringerne, og så vil du også kunne læse, hvad Natalias leder, Jacob Kirkegaard Rasmussen, har oplevet, det har givet Natalia at deltage som mentor, og hvordan hun har udviklet sig med mentorrollen.

Læs også