Bestyrelsesformand i Education Esbjerg er begejstret for regeringens udspil
Bestyrelsesformand i Education Esbjerg er begejstret for regeringens udspil
Den nye regering præsenterede i dag sit regeringsgrundlag og en vision for en reform af uddannelsessystemet. Det skaber begejstring i Esbjerg. For reformen indeholder mange af de elementer Esbjerg og Education Esbjerg længe har efterspurgt.
“I Education Esbjerg er vi meget glade for, at den nye SVM-regering har lyttet til virksomheder og sat fokus på, hvordan virksomheder i hele Danmark kan få adgang til kvalificeret arbejdskraft. En uddannelsesreform, der skaber større fleksibilitet og mulighed for tæt samspil mellem uddannelserne og erhvervslivet samt fokuserer på øget trivsel, er lige det, vi har behov for i Esbjerg og Sydvestjylland. Det er det, vi bygger vores lokale uddannelseskoncept E.1 på”, siger Henrik Uhd Christensen, bestyrelsesformand i Education Esbjerg.
“Større optag på engelsksprogede uddannelser er også noget af det, erhvervslivet i hele landet – herunder ikke mindst Esbjerg – meget længe har efterspurgt. Parterne i uddannelsessamarbejdet i Esbjerg har tidligere fremlagt en ny model for åbning for optag af flere internationale studerende, hvor uddannelsesinstitutioner og virksomheder i et lokalområde i tæt samspil peger på behov for nye engelsksprogede uddannelser og samtidig forpligter sig på at arbejde sammen om at få dimittenderne integreret og i job. Internationale medarbejdere og studerende er helt afgørende for de lokale virksomheder i Esbjerg. Esbjerg er en meget international by, og de internationale dimittender uddannet i byen er meget vigtige for erhvervslivet. Derfor er det meget glædeligt, at regeringen nu vil åbne flere studiepladser for internationale studerende. Vi har stort behov for dem. Vi bidrager meget gerne med vores erfaring med, hvordan vi samarbejder”, fortsætter Henrik Uhd Christensen.
Omlægningen af uddannelserne frigør samtidig uddannelsesmidler. Her har Henrik Uhd Christensen en stor bøn til regeringen.
“Det er vigtigt at nogle af disse midler bliver brugt på de regionale universitetsuddannelser. Regionale universitetsuddannelser optager ikke så mange studerende som uddannelserne i København og Aarhus. Når der bliver givet et tilskud pr. studerende, er økonomien helt anderledes og dårligere på en uddannelse, der optager 30 studerende i Esbjerg end en der optager 800 studerende. Samtidig har de regionale campusser ikke så store faste basisbevillinger. Det er bydende nødvendigt at få set på det”.
For yderligere informationer kan følgende kontaktes:
Henrik Uhd Christensen, Bestyrelsesformand Education Esbjerg & CEO VIKING Life-Saving Equipment:
Mail: huc@viking-life.com/ Mobil: +45 2542 8200
Lone Saaby, Direktør Education Esbjerg
Mail: lsa@educationesbjerg.com / Mobil: +45 4126 1748
- 14 december / 2022
- 15:24

Education Esbjerg bliver en selvstændig forening med mulighed for medlemskab
Siden starten i januar 2020 har Education Esbjerg været en del af Business Esbjerg, men fra 1. oktober 2022 bliver Education Esbjerg etableret som en selvstændig forening i egne lokaler og med mulighed for medlemskab blandt byens virksomheder, uddannelsesinstitutioner, omkringliggende kommuner og andre interesserede. Foreningen, der afholder 1. ordinære generalforsamling i marts 2023, udvider bestyrelsen med tre medlemmer: Rikke Vestergaard, Kommunaldirektør i Esbjerg Kommune, Steen Brødbæk, Direktør i Semco Maritime og Henrik Larsen, Rektor på Erhvervsakademi SydVest.

Esbjerg har succes med at rekruttere færdiguddannede kandidater fra hele landet til nyt banebrydende graduate program
De seks første kandidater er klar til toårigt forløb, hvor de får erfaring og netværk i tre virksomheder.
Esbjerg er i stærk fremdrift som karriere- og studieby – byen er højdespringeren i Studentums kåring af de bedste studiebyer.

Jagten går ind på ambitiøse nyuddannede
Education Esbjerg har taget initiativ til et nyskabende graduate program, som skal bidrage til at tiltrække højtuddannede til området. Programmet består af et tværgående samarbejde mellem en række af Esbjergs virksomheder, som sammen søger kandidater til opstart i september 2021.

Som forventet falder optag på uddannelserne i Esbjerg
Som forventet er færre blevet optaget i Esbjerg og i resten af landet i år. Efter corona-restriktionerne er væk, ønsker unge forståeligt nok at opleve friheden.

STATSMINISTEREN I ESBJERG – JURAUDDANNELSEN ER GODKENDT
Statsminister Mette Frederiksen kom i dag til SDU i Esbjerg med rigtig gode nyheder – Jurastudiet kommer til Esbjerg D. 1. september 2023.

Jubel i Esbjerg over nye uddannelser
Uddannelses- og Forskningsminister Christina Egelund (M) har godkendt tre nye uddannelser, som skal ligge i Esbjerg med det formål at sikre fremdrift for bl.a. den grønne omstilling og SKATs fremtid. De godkendte uddannelser er diplomingeniøruddannelsen i bæredygtig energiteknik, der udbydes gennem Aalborg Universitet, kandidatuddannelsen i idræt og sundhed, der udbydes gennem Syddansk Universitet, samt professionsbacheloren i skat, der udbydes på UC SYD.

DEBATTEN OM UDFLYTNING AF UDDANNELSER ER KAPRET AF SKEPTIKERE FRA DE FIRE STORE UNIVERSITETSBYER
Debatten om decentralisering og udflytning af uddannelser uden for de store universitetsbyer har i den grad været præget af modstandernes synspunkter i medierne. Nu tager Esbjergs borgmester og Education Esbjergs formand til genmæle i denne kronik i Børsen, der gør status på situationen med Esbjergs briller.

Her er Education Esbjergs kommende direktør – Lone Saaby er tiltrukket af byens nye handlekraft.
Education Esbjerg har ansat Lone Saaby som ny direktør. Hun har de seneste seks år været direktør for Sikkerhedsstyrelsen med 200 medarbejdere og base i Esbjerg.

Claus Sørensens Fond bidrager med 10 millioner kroner til Education Esbjerg
I foråret tilkendegav Claus Sørensens Fond at de gerne ville bidrage med 10 millioner kroner til Education Esbjerg – og derved til arbejdet med at løfte Esbjerg op i en ny liga som en mere attraktiv studie-by.

Gode takter i regeringens uddannelsesudspil, men der skal mere fokus på provinsen
Education Esbjerg kvitterer for regeringens ambitioner i udspillet ’Danmark kan mere III’, som bl.a. vil forsøge at erhvervsrette universitetsuddannelserne yderligere. Men hele uddannelsessystemet bør sættes under lup med dette omfattende reformudspil, og der skal mere fokus på finansieringen af uddannelser uden for de største studiebyer.